Kik vagyunk?

Fidelitas Budapest (XVIII. kerület)

A Fidelitas budapesti XVIII. kerületi csoportja 2001-ben alakult, közel  40 fős taglétszámmal működik, elnöke: Havasi Zoltán, alelnökei: Bécsi Richárd és Simon Renátó.

Az elmúlt évek során számtalan sportesemény, ifjúsági tábor, környezetvédelmi, szakmai és csapatépítő program valósult meg Budapesten az I. kerületben.

A helyi fidelitasosok összetartásán kívül célunk továbbra is az, hogy a fiatalokat megszólítsuk és egységesen képviseljük érdekeiket.

 


Országos elnökség

Böröcz László

Elnök
 

Hegedűs Barbara

Külügyi kapcsolatokért
felelős alelnök
 

Henter Lilla

Társadalmi felelősségvállalásért és kultúráért
felelős alelnök

 

Jakab Jácint

Rendezvényekért és kommunikációért
felelős alelnök
 

Koncz Zsófia

Ifjúsági ügyekért és környezettudatosságért
felelős alelnök
 

Nemcsik Mátyás

Társadalmi kapcsolatokért és szakmai kabinetekért
felelős alelnök
 

Szabó Krisztián

Felsőoktatásért és tagtoborzásért
felelős alelnök
 

Vincze Géza

Nemzetpolitikáért
felelős alelnök
 

Tardi Tamás

Az Országos Választmány
elnöke
 

Regionális igazgatókBeke Zoltán

Dél-Dunántúl
 

Béres Levente

Észak-Alföld
 

Elekes Diána

Közép-Dunántúl
 

Kováts Ágoston

Észak-Magyarország
 

Lőrincz Gergő

Közép-Magyarország
 

Péli Nikoletta

Nyugat-Dunántúl
 


Várfi András

Dél-Alföld
 
   

Kabinetvezetők

Fenntartható Fejlődés Kabinet vezetője: Ary Tamás  

- Gazdasági Kabinet vezetője: Beck Zoltán  

- Humán Kabinet vezetője: Bodrogi Richárd  

- Innovációs és Informatikai Kabinet vezetője: Bozsoki Dániel  

Jogi és Közszolgálati Kabinet vezetője: Illés Boglárka  

- Külügyi és Uniós Kabinet vezetője: Párkányi Eszter  

- Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet: Ondré Péter  

- Nemzetpolitikai Kabinet vezetője: Varró Zsolt  

- Mérnök Klub vezetője: Forrai Richárd  


A Fidelitas Etikai Szabályzata itt érhető el. 

 

Közösség

 

Ifjúsági társszervezet

A Fidelitas a Fidesz ifjúsági társszervezeteként, az új nemzedék képviseletében alakult 1996-ban. A jobbközép irányultságú tömörülést már a rendszerváltás után eszmélő nemzeti szabadelvű, konzervatív és kereszténydemokrata gondolkodású diákok hozták létre.
A Fidelitas célja az ifjúságot közvetve vagy közvetlenül érintő kérdésekről vallott nézetek, vélemények képviselete, részvétel az ifjúsági közéletben országos és helyi szinten egyaránt, kiemelt figyelmet fordítva a fiatalok jogaira és érdekképviseletére. A Fidelitas olyan fiatalok közössége, akiket foglalkoztatnak a társadalmunkat érintő legfontosabb közéleti kérdések, problémák és a lehetséges megoldások. Szervezetünk tagjai közé vár minden 14 és 35 év közötti fiatalt, aki felelősséget érez kisebb és nagyobb közösségeinkért, akinek fontos a kultúra, környezetünk, a kereszténység és a magyar nemzeti értékek védelme.
 

Több száz csoport, több ezer tag

A Fidelitas alulról szerveződő közösségek életre hívása révén kíván szerepet játszani egy sokszínű polgári társadalom kialakulásában és működésében. A néhány tucat, hasonló gondolkodású fiatal által alapított Fidelitas mára a legnagyobb jobbközép politikai ifjúsági szervezetté nőtte ki magát: több száz csoportjában közel tízezer fiatal tevékenykedik.
 

Változatos programok

A klasszikus politikai munka - szemináriumok, előadások, képzések, fórumok szervezése, kampányban való részvétel - mellett a Fidelitas otthont ad a legkülönfélébb szabadidős, kulturális és környezetvédő tevékenységeknek: hagyományos nagyszabású országos rendezvényeink (szabadegyetem, sporthétvége) mellett helyi csoportjaink gyakran szerveznek sportkupákat, táborokat, kirándulásokat, táncházakat, megemlékezéseket, kulturális műsorokat és részt vállalnak településük környezetének megóvásában is.
 

 


Közélet

 

Szakmai képzés

Parlamenti képviselőnk és száznál több önkormányzati képviselőnk közül sokan végezték már el a Fidelitas vezetőképző tanfolyamát, a Közéleti Akadémiát, amely több mint 10 éve készíti fel tagjainkat a helyi és országos közéletben való szereplésre.
A szakpolitikával való ismerkedésnek a Fidelitas kabinetrendszere a terepe: gazdasági, humán, innovációs és informatikai, jogi és közigazgatási, környezetvédelmi és vidékfejlesztési, külügyi és uniós, valamint nemzetpolitikai szakmai körökben előadások, vitaestek, beszélgetések szervezésén, szakmai anyagok készítésén keresztül ismerhetnek meg egy-egy területet tagjaink. 

 

Nemzetközi kapcsolatok

A Fidelitas céljai között szerepel a nemzetközi ifjúsági szervezetekkel való kapcsolattartás és együttműködés. Tagjai vagyunk az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének, a YEPP-nek és számos európai, valamint a Kárpát-medencében működő szervezettel ápolunk szoros kapcsolatot.

 

Határon túli kapcsolatok

A Fidelitas fontosnak tartja a határon túli magyar fiatalok jelenét és jövőjét, ezért aktívan együttműködik a határon túli; ausztriai, erdélyi, felvidéki, horvátországi, kárpátaljai és vajdasági magyar fiatalok által létrehozott közéleti szervezetekkel, segíti azok munkáját.