Hírek
Először is igen örülünk annak, hogy a Zuschlag Jánossal és az ő  nevéhez fűződő korrupciós ügyekkel magát a hazai közélet lapjaira beíró ifjú szocialisták több mint két évtizeddel a rendszerváltás után megjelentek a kerületi közélet színpadán az MSZ(M)P kerületi segédcsapataként. Örülünk, mert így talán választ kaphatunk majd arra a bennünket régóta nyomasztó kérdésre, hogy testileg és szellemileg érett fiatalokat mi visz rá arra, hogy a kommunista utódpárt mamelukjainak csatlósai legyenek. 
 
A Fidelitas, mint egy rendszerváltó párt jelentős parlamenti képviselettel is bíró ifjúsági társszervezete számos alkalommal kifejtette szakmapolitikai álláspontját mind az Országház falai között, mind pedig a média által biztosított felületeken arról, hogy mit gondol a felsőoktatás jelenleg is zajló átalakításáról, melyet sem társadalmi beágyazottsággal, sem kellő szaktudással nem rendelkező fiatal bábjátékosok folyamatos bohóckodásukkal a pártpolitika talajára szeretnének átterelni. 
 
Azok, akik a politikában kevés jártassággal rendelkeznek, joggal fogalmazhatnak meg olyan kérdéseket rivális politikai ifjúsági szervezetük helyi vezetői felé, hogy határolódjanak el anyapártjuktól és annak választókerületi elnökétől. Ez természetesen épp annyira irracionális kérés, mint amennyire lehetetlen egy fantomtagokból álló, általunk még sosem látott, kerületi koszorúzásokon, megemlékezéseken meg nem jelenő magát politikai ifjúsági szervezetnek kiadó elvtársi közösség sajtón keresztüli nevetséges üzenetire érdemi választ adni.
 
Havasi Zoltán
a Fidelitas XVIII. kerületi elnöke
 
Chladek Tibor
a Fidelitas XVIII. kerületi alelnöke