Hírek
 A tavalyi évhez hasonlóan, idén is bőséges vacsorával várták a szervezők a kerületi csoport valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési csoport tagjait. A disznótoros vacsorán a házigazdák frissen sült hurkával, kolbásszal, disznótoros pecsenyével, hagymában tört burgonyával és házi párolt lilakáposztával fogadták kedves vendégeiket, természetesen jó minőségű házi pálinka és balatonfelvidéki valamint mátraaljai tájjellegű borok is kerültek az asztalra.

 


 

Az ünnepi alkalom fővédnöke, Kucsák László országgyűlési képviselő, XVIII. kerületi alpolgármester volt, aki köszöntő beszédében méltatta a Fidelitas munkáját, elismerően nyilatkozott a Fidesz ifjúsági társszervezetének a kerületi közéletben kifejtett munkásságáról és hangsúlyozta: ahogy az elmúlt időszakban, úgy a jövő évben is számít a fiatalok segítségére.


 

Havasi Zoltán, a XVIII. kerületi Fidelitas csoport elnöke – akit idén a Fidelitas Budapesti Választmányának alelnökévé is megválasztottak - évértékelő beszédében beszámolt mindazokról az eseményekről, eredményekről melyek ebben az évben meghatározták a kerületi csoport életét.  A folyamatosan növekvő tagsággal olyan rendezvényeket, programokat és akciókat sikerült szervezni, megvalósítani, mellyel mind helyi, mind budapesti szinten, csoportunk megszilárdította szerepét a közéletben. A végéhez közeledő idei esztendőben, egyúttal hangsúlyozta: a fiatalokra sorsdöntő szerep hárul a 2014. évi országgyűlési és önkormányzati képviselőválasztáskor is.


 

Chladek Tibor, a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet vezetője köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt évben a Fidesz ifjúsági társszervezetének munkáját segítették a kabinet által képviselt szakmapolitikák terén. „Inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl, mondta Dobó István Eger várában. Büszkén mondhatjuk: mi nem csak oroszlánok vagyunk, de sokan is vagyunk, hiszen az ország valamennyi megyéjében, számottevő létszámban eredményesen dolgozunk kabinetünk keretei között közös ügyeinkért” – fogalmazott a kabinetvezető.

Az alkalom létrejöttéért külön köszönet illeti Podoba Krisztinát, a kerületi Fidelitas alelnökét, és párját, Lukács Lászlót, a Jövő Ifjúságáért Egyesület elnökét, akik a legfiatalabb tiszteletbeli pestszentlőrinci Fidelitas-tag boldog szüleiként, fél éves kisgyermekük mellett időt fordítottak a közösség szolgálatára és kiváló módon készítették el az ízletes vacsorát.


 

A jó hangulatban zajló ünnepi alkalom késő éjszakába nyúló kötetlen baráti beszélgetésekkel, a kabinet-tagok és a kerületi csoport tagjai közötti új barátságok születésével zárult.