Hírek
A Robert Schuman Institute „Young leaders” néven hirdette meg képzési programját, melynek célja, hogy az Európai Néppárt által képviselt értékek szellemében átfogó képzést biztosítson kelet- és dél-kelet európai országok fiatal politikusi generációinak, a jövő politikai vezetőinek. 
 
Berczeli Gábor projektvezető meghívására Chladek Tibor a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet vezetőjeként, Havasi Zoltán pedig a Fidesz-MPSZ országgyűlési képviselőcsoportjának külsős szakértőjeként tartott előadást az Albániából, Boszniából, Horvátországból, Grúziából, Koszovóból, Moldovából, Montenegróból, Szerbiából és Ukrajnából érkezett fiatal politikusok számára.
 
Chladek Tibor a magyar mezőgazdaság és vidékfejlesztés EU-csatlakozást követő helyzetéről tartott angol nyelvű előadást, különös tekintettel a magyarországi élelmiszer-kereskedelem kihívásaira, a magyar termékek piaci helyzetére. A Fidelitas kabinetvezetője ismertette a Nemzeti Ügyek Kormányának a magyar vidéket érintő főbb intézkedéseit, így például a Nemzeti Földalap által biztosított pályázati lehetőségeket és a tanyafejlesztési programot is. 
 
Havasi Zoltán szakértő vezetésével a képzésen részt vevő fiatalok interaktív feladat megoldásában vehettek részt: a négy csoportra osztott hallgatóságnak egy képzeletbeli, az Európai Unióhoz pár éve csatlakozott újdonsült tagország kormánypárti frakciójának vezetőjeként kellett beszédet készítenie országa gazdálkodóihoz címezve.
 
A hallgatóság tartalmasnak ítélte az előadást, kiemelték a téma fontosságát is, az interaktív feladatot pedig igen izgalmasnak tartották, így valószínű, hogy a Fidelitasban zajló kiváló szakmai munka kelet- és délkelet-Európa fiatal politikusai között is még ismertebbé válik.
 
fidelitas.hu